Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem kapının kesifı hızlıya kapanmasını sağlamlamaktır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Süssüz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir konstrüksiyonsı vardır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; makam skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

üste, astım ve bronşit üzere teneffüs yolu hastalıklarıyla bağlanaklı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Bu nedenle yangın kaynaklı can zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu keyfiyet yangın merdiveni imalatı için müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır. 

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve hava şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın kapısı kilidi asılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin zayia düşmesidir.

120 zaman dayanikli yangin baplarını panik barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Müstamel strüktürlarda ve yangın merdiveni vadiı ensiz olan binalarda kaçış merdiveni yapımına olanak vermektedir. 

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden emin olmanızı tavsiye ederiz. 

Hatta, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla baş başa muamele Yangın Çıkış Kapısı adımları çoğunlukla şunları bağırsakerir:

Genel amacı insanların binayı hüsran kararlamadan vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arazi aldatmaır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page